Intervjuet: Sigrid Zeiner

sigridzeiner

Jeg skrev om min store fasinasjon av Sigrid Zeiner, etter å ha sett hennes knallesterke konsert på Parkteateret forrige søndag. Og etter en voldsom respons på innlegget om henne, var det tydelig at jeg ikke var den eneste som likte det jeg hørte! Derfor bestemte jeg meg for å prøve å få til et intervju med Sigrid selv. Og det var hun gledelig med på 😀

Vi tok en liten kafetur, og Sigrid hadde masse interessant å fortelle! Sjekk ut intervjuet her!

Hva var den første sangen du skrev?

Jeg har sunget i band sidne jeg var 15. Den første sangen jeg skrev med de het «Nothing Special, den har ikke blitt gitt ut. Men det var liksom den første vi skrev sammen, og det var veldig gøy. Så jeg fortsatte med det, men jeg var på en måte avhengig av å ha de der, fordi jeg ikke er så flink til å spille instrumenter selv. Jeg spiller litt piano og nå har jeg begynt å spille bitte litt gitar. Så det var i 2011 da jeg flyttet til London at jeg ble introdusert for musikkproduksjon. Så den første låten jeg skrev, og laget da, var «Naked To The Fingertips». Og der har jeg produsert og gjort alt.

Har noen spesiell teknikk du skriver sanger på?

Litt forksjellig. Veldig ofte begynner jeg med piano. Så legger jeg en vokal, og deretter kommer tekst og melodi naturlig når jeg spiller. Ofte hvis jeg spiller litt vanskeligere ting på piano så spiller jeg det inn først, og så legger jeg på vokal. Så legger jeg til mer og mer på den måten.

Hvilken av dine egne sanger er du mest stolt av hittil?

Det er vanskelig å svare på. Jeg tror det er «Uncomfortable» som jeg er mest fornøyd med hittil.


Hvordan vil du beskrive din egen musikkstil?

Jeg sier bare pop/elektronika. Jeg tror det er mest beskrivende.

Hvem ville du valgt, om du kunne samarbeidet med en hvilken som helst artist?

Hmm, jeg har hatt lyst til å samarbeide med mange forskjellige folk. John Hopkins, han er produsent og DJ. Han er en elektronika-type, med alt fra glitch til rene pianolåter. Og Starsmith, som produserte Ellie Goulings første album. Jeg syns hun er helt fantastisk. Cinematic Orchestra er en anne gruppe jeg kunne tenkt meg å samarbeide med. Jeg syns også Submotion Orchestra er veldig kule, de lager en slags DubJazz-musikk.

Hva liker du best ved å være artist? Lage sanger, være i studio, opptre?

Jeg tror låtskriving og det å være i studio. Det er jeg veldig fan av. Det er kjempegøy å stå på scenen også, men jeg har kanskje gjort minst av det. Det har vært mest fokus på låtskriving, og jeg syns det er veldig gøy å skape noe.

Siden du har studert i London, har du merket noen tydelige forskjeller på musikkbransjen der og her? Er det veldig annerledes å være artist i Oslo?

Det er litt forskjellige aspekter ved det. Jeg gikk på en skole hvor man ble utdannet til å bli «Session musiker»,  at ud spiller for andre og ikke nødvendigvis blir artist. Så sånn  sett var det litt feil for meg å gå der. Men jeg har jo lært masse, og fått masse gode kontakter. Jeg tror det er veldig tøft å være session musiker i London, det er mye mer konkurranse og folk er mye kvassere. Her er det mye mer hyggelig. Da jeg tok med bandet mitt til Norge for å spille på Slottsfjell ifjor, så var det noe av det første de sa. At det var så hyggelig stemning. De pratet med bandet til Marit Larsen blant annet, og de syns alle var så hyggelig.

Er det en av konsertopplevelsene dine, du husker spesielt godt?
Da jeg spilte med det andre bandet mitt, Circumnavigate, i London i juni i fjor. Vi hadde med seks strykere, en som spilte solo fiolin og trompet, pluss hele bandet og en som spilte perkusjon. Det var helt fantastisk.

Oppdaget du noen London-baserte artister/grupper når du var der?

Ja, eller jeg vet ikke helt hvordan jeg skal begynne. Men det er jo flere artister som gjør veldig mye kult. Plateselskaper har jo store budsjetter til å gjøre ting i London. Den engelske musikken er veldig typete, og skiller seg ut fra norsk og amerikansk musikk. Det virker mye lettere å komme nærmere bransjen i London, det merker jeg. Du møter folk som kjenner noen, som så plutselig kjenner en av dine idoler. Jeg jobbet med frivillig arbeid i et platestudio, hvor plutselig Ellie Goulding kom innom. Det var rett rundt hjørnet fra der jeg bodde, hele bransjen virket mye nærmere på meg. De store verdensartistene er lettere å komme inn på i London enn Norge

Hva er din aller mest spilte sang, og hva var den første cden du kjøpte?
Daughter med «Youth». Den er jeg superfan av. Første cd jeg kjøpte var Craig David, men det behøver vi kanskje ikke snakke så mye ?

Siden jeg er trofast Britney-fan, må jeg alltid spørre, hva er din favoritt Britney-sang?
Jeg tror det er «Toxic».

Tusen takk for invervjuet Sigrid!


Circumnavigate slapp EP forrige uke, så sjekk den ut nå. De skal også ha konsert 12 desember på Seeds i Oslo.

Sigrid jobber for tiden med sin første solo-EP, så det er bare å begynne å glede seg!

For mere info om både Sigrid og Circumnavigate, sjekk ut de offisielle sidene her.

Www.sigridzeiner.com

www.circumnavigatemusic.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s