MiniIntervju: Jadudah gjør Katy Perry’s “Dark Horse”, bedre enn originalen

Fra et innlegg sentrert rundt skuffende dårlig vokalpresentasjoner, til noe på helt andre enden av skalaen. Norske Jadudah gjestet også Christine på p3, tidligere denne uken, og de leverte en glimrende presentasjon. Jeg har sjekket ut musikken deres tidligere, og følte at det var litt utenfor min musikksone. Men i akustisk versjon er det en helt annen historie.

Til å begynne med, hva er historen bak bandnavnet deres? 

Bandnavnet er egentlig helt tilfeldig. Vi la ut en sang på urørt for å vise venner og familie sangen, så vi bare skrev noe på det obligatoriske feltet. Så ble vi ukas urørt og stuck med navnet! Nå har vi hatt det såppas lenge at det bare har blitt et ord, og synes vi er et prakteksempel på at bandnavn ikke trenger å ha noe å si. Nesten alle bandnavn er jo dritdøve.

Sangen deres “When I Sleep” formidles på en helt annen måte enn originalversjonen deres, og den gjorde seg mye bedre i mine ører slik.

Kan dere forklare hva “When I Sleep” handler om? 

When I sleep handler om å ikke være tilfreds i livet man lever. At man leter etter en annen sinnstilstand, som man kanskje oppnår når man sover. Et evig jag og ønske om å leve i en fantasiverden, og å konstant lete etter noe man ikke finner i virkeligheten.

I tillegg til at dette er akustisk musikk, så må jeg jo si at dette virkelig appelerer til pop-fanatikeren hos meg når de velger å covre den regjerende singeldronningen Katy Perry’s “Dark Horse”. Det er en av de første sangene hennes som jeg virkelig IKKE liker. Ikke engang etter å ha blitt tvunget til å høre den hundrevis av ganger grunnet overspilling på radio. Videoen til sangen hjalp definitivt ikke på inntrykket av sangen, så jeg hadde i grunnen gitt opp denne uforutsette(i mine øyne altså) superhitten.

Dette var før Jadudah valgte å covre akkurat denne sangen, da de spilte live hos Christine på p3. Helle har en solid og litt røff vokal, som passer så godt sammen med den nedtonede akustiske gitaren. De klarer så absolutt å fremheve en ny side av denne sangen også, og overbeviser meg utrolig nok om at dette er en kul sang.

Hvorfor valgte dere akkurat denne sangen?

Vi hørte gjennom p3listen og prøvde å finne ut hva som kunne blitt kult å gjøre til en litt rocka, seig og sexy greie. Når jeg kom over dark horse oppdaget jeg at sangen egentlig hadde en veldig kul melodi, og ville sjekke den ut i en annen forkledning. Det funket med en gang så vi kjørte på med det og alle i bandet likte resultatet

Gå inn på p3 sin side, for å se video av begge sangene. Det kommer du ikke til å angre på!

Takk for dette lynintervjuet, gleder meg til å følge med videre.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s