Intervjuet: Frida Amundsen

frida

Frida Amundsen var på alles lepper da debutsingelen hennes “Closer” skjøt oppover listene i både Tyskland, Italia, Sverige, og selvfølgelig Norge. Her i landet rakk den å bli en av de aller mest spilte sangen på radio, og ble den aller mest spilte norske sangen i løpet av hele 2011. Karrieren hennes var altså brått igang. Det har nå gått to år siden hun slapp debutalbumet “September Blue”, og hun er klar for å slippe ny musikk og være dønn ærlig. Jeg hadde en kjempehyggelig og interessant prat med Frida forleden hvor hun blant annet fortalte masse om den nye singelen sin, hva vi har i vente fra det nye albumet, og hvordan det var å plutselig å ha sin helt egen landeplage.

 

Hva handler den nye singelen din om?

Den handler om at kjærlighet er et evig sjansespill. Du kan aldri vite om du har møtt noen, eller om det faktisk bare er en fling. Så det er jo “what if”, hva om han er den ene, hva om han ikke er det. 

Var det vanskelig å velge førstesingel, eller var det åpenbart for deg at det måtte bli denne? 

Det var egentlig et ganske vanskelig valg, vi hadde to låter det stod mellom. For meg så ble det på en måte det samme, fordi alle låtene betyr så mye for meg, og jeg visste at jeg kunne stå for det uansett hvilken sang som ble valgt. Det ble “What If” fordi den er mer radiovennlig enn den andre. De er jo alle mine låter, og jeg skal dele alt til slutt uansett.

Når skrev du “What If”?

Jeg skrev “What If” i høst, da jeg hadde en sinnsykt bra inspirasjonsperiode. Da skrev jeg utrolig mye, og det ble en råd trød gjennom alt. Det er et par låter som ble skrevet for ca ett og et halvt til to år siden, men veldig mange av låtene ble skrevet i høst. Jeg skriver jo for å rydde opp i hodet mitt, og jeg fikk ut så utrolig mye. Denne ble skrevet i oktober-november sammen med Joakim Berg(kjent fra Kent), under en planlagt skrivesession.  


Hvordan var denne opplevelsen, å skrive med Joakim Berg?

Det var kjempegøy, han var en veldig jornær og fin type, også utrolig dyktig. Jeg tror vi var skeptiske alle sammen fordi det er en ganske klein, litt unaturlig situasjon. Når jeg skriver tekster så blir de veldig personlig, gjerne om de tingene jeg ellers ikke vil snakke om, og det er litt uanturlig å begynne å prate om dette med en man ikke kjenner. Dette kan bli litt utforddrende og det kan gjøre at man stopper opp, men han forstod dette med en gang. Det ble en utrolig avslappende stemning, vi samarbeidet på en fin måte. 

Det har gått litt tiden siden du slapp ditt debutalbum, hvordan vil du beskrive den nye musikken din? Har du brukt mye tid på å utvikle deg som artist? 

Jeg har utviklet meg mye, og har blitt litt mer kjent meg meg selv. Det skjer mye fra du er 17 til du blir 21. Jeg har brukt mye tid på å bli sikker på at dette er noe jeg kan stå for, og å tørre å ta steget over til å bli dønn ærlig. Det er veldig rart å dele sine mest skjulte tanker med folk man ikke vet hvem er. Samtidig så har jeg veldig lyst til å inspirere, og det er en herlig følelse når folk kan relatere til tekstene mine.

«Closer» tok radionorge, og store deler av Europa med storm, hvordan føltes denne plutselige suksessen? 

Det kom veldig brått på. Jeg var jo så innmari ung, og skjønte ikke hva som skjedde i det hele tatt. Det var så mye og det var så stort. Folk var så gira og det var så mye forventninger rundt meg, men jeg klarte ikke helt å glede meg over det. Jeg måtte få fortalt, hvor bra dette her faktisk var. Jeg hadde ikke tenkt på musikk som noe jeg skulle drive med på heltid, og alt skjedde så veldig tidlig. Nå kan jeg tenke tilbake på det, og glede meg over det og skjønne hva som egentlig skjedde. Jeg har fått opplevd så mye, og møtt så mange fine folk. Hadde det ikke vært for alt dette, så hadde jeg ikke vært her jeg er idag, som er et kjempefint sted. Så det er bra, alt er bra

Her er musikkvideoen til “Closer”, hvor min kjære bror Anders spiller Frida’s “love interest”. 

Kan du røpe noe om det kommende albumet? Tittel, slippdato, eller fortelle litt om noen av sangene?

Forhåpentligvis så skal det utgis til høsten, og det kommer en singel eller to før den tid. Det er et veldig personlig og ærlig album, og det er nok litt mørkere enn “September Blue”. Av og til når jeg skriver sanger er det sånn at jeg ikke trenger å jobbe for det, det bare kommer helt naturlig når jeg synger gjennom den første gang. Dette har jeg opplevd kanskje to ganger, og avslutningssporet på det nye albumet er en av disse. Den er veldig veldig nedpå men den er superbetydningsfull for meg. “I Don’t Understand” heter den.

Du har samarbeidet med den danske popstjernen Christopher på «Colours», hvordan skjedde dette?

Han hadde hørt “Closer”, og likte stemmen min veldig godt. Så var vi i tillegg på samme label, som gjorde at det ikke var så vanskelig å få til et samarbeid. Først var det snakk om at han ville gjøre sin egen versjon av “Closer”, i duett med meg, men så skrev han “Colours” en liten stund etterpå og han ville at jeg skulle synge den med han i stedet. Så da tok jeg en dagstur til København, rett inn i studioet. Vi sang gjennom, og de var kjempefornøyd. Det var veldig hyggelig.

Vi fikk jo opptre den på blant annet Norway Cup , og Christopher var så innmari herlig å jobbe med.Han er så flink med fansen sin, og er veldig tålmodig. Han er jo selvfølgelig også en kjempeflink sanger.  

Her er musikkvideoen til denne lykkepillen av en sang, “Colours”

Er det noen andre du gjerne kunne tenke deg å samarbeide med? 

Ryan Tedder(vokalisten i OneRepublic) har jeg alltid hatt lyst til å skrive med, han har skrevet så utrolig mye bra. Så liker jeg utrolig godt musikken hans, det er en genuin feel ved alt han gjør. Det er min store låtskrivningsdrøm. 

Ryan Tedder er ansvarlig for den sånn passe kjente “Halo” av Beyonce og Adele’s “Rumor Has It” bare for å gi et lite inntrykk av hva han driver med. 

Hva har vært din beste konsertopplevelse, har du opplevd noe gøy/rart på noen av showene dine?

Det jeg tenker tilbake på som var ganske absurd, var da jeg var med på RiksFM-festivalen i Sverige. “Closer” hadde blitt spilt så innmari mye, og jeg hadde aldri vært der og promotert musikken min. Den hadde bare blitt plukket opp, og tok av på egen hånd. Dette var etter at hypen i Norge og Tyskland hadde lagt seg, jeg var på vei inn i andrealbumet, og så kom plutselig denne Sverige-boosten her. Jeg turnerte rundt i Sverige, og det var så mye folk. Når de begynte å synge med til “Closer” ble jeg helt satt ut, det var så merkelig. Det gir en helt spesiell stemning, og det var veldig gøy.

Hva slags musikk hører du mest på selv for tiden? Noen spesielle artister, album? 

Nå har jeg akkurat oppaget en ny artist for meg, Holly Williams, som er noe av det mest ektefølte jeg har hørt på lenge.

En låt som jeg hører mye på for tiden er “Chandelier” av Sia, en helt fantastik låt. Jeg har aldri sanger på repeat, men den her må jeg bare høre igjen når den tar slutt. (Som Selena Gomez ville sagt det, you keep hittin re-pe-pe-pe-pe-pe-peat). Jeg har hørt mye på musikken hun har laget tidligere, og jeg syns det er helt nydelig. “Chandelier” skulle jeg virkelig ønske at jeg hadde skrevet selv.  

Her er Sia’s “Chandelier”, som jeg også skrev om her på bloggen for litt siden 😉

Jeg forslår for Frida at hun kan covre denne på Norsk, noe hun virker positiv til. Så det er bare å krysse fingrene for at dette skal skje. Hun har imponert noe voldsomt med sine tidligere cover-versjoner, så jeg tviler ikke på at hun kan levere nok en magisk musikalsk opplevelse. 

La oss ta en titt på Frida’s vakre cover av “Some Die Young” når vi er inne på temaet


Til slutt lurer jeg på hva som er din favoritt Britney Spears-sang. 

Jeg hørte mye på Britney da jeg var liten, og elsker den Lucky-platen(Oops…! I Did It Again), men jeg tror det må være “Everytime”. Jeg ble så glad i den låten, den er så utrolig skjør. Da viste hun at hun virkelig er en flink artist. Hun er i den kategorien hvor det handler om så mye mer enn musikk. Jeg har hørt mye fra produsenter og folk i bransjen om at hun er den mest drilla studio-artisten. Hun har jo holdt på med dette siden hun var bitteliten, og kan gjøre hva som helst i studio fordi hun er så teknisk. Hun vet akkurat hva hun driver med når det kommer til å synge og uttrykke seg. Jeg syns hun er kul jeg. 

Her kan du streame “What If” på Spotify!

Tusen takk for et kjempespennende intervju Frida, nå er forventingene mine blitt enda høyere til det nye albumet ditt! I tillegg så må jeg si jeg er imponert over Britney-svaret ditt, det er ikke mange av mine tidligere “intervju-objekter” som har kommet med et så godt svar, så der får du virkelig pluss i boken 😉 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s