Aurora Aksnes, ny norsk superstjerne? Jeg har troen

Aurora Aksnes

Helt siden jeg hørte Aurora Aksnes sin “Puppet” for en god stund siden nå, har jeg hatt planer om å skrive om henne. Hun er noe av det mest interessante som har dukket opp i norsk musikk på lang tid, og det er virkelig noe helt spesielt ved musikken hennes. Hun er nå ute med en ny singel, “Awakening”, og derfor var det en perfekt anledning for meg å endelig skrive et innlegg om henne.

Hun har en helt egen stil, men for å sammenligne med noe så syns jeg musikken minner litt om en blanding av Lorde og Susanne Sundfør. En miks av disse to fantastiske artistene er åpenbart ikke feil.

“Awakening” har kul produksjon, og måten vokalen hennes glir over melodien på er så deilig å høre på. Dette lover veldig bra for utviklingen av musikken hennes, og et album med musikk som dette er jeg veldig klar for!

 

“Puppet” er en pianobasert midtempo ballade, med veldig pen melodi. Jeg får virkelig ikke nok av denne, har hørt på den over lengre tid og er ikke i nærheten av lei enda. Med kun enkle beats i produksjonen blir alt fokus på vokalen hennes, og det er så absolutt fortjent.

Sjekk i tillegg ut hennes liveopptreden av “Awakening”, som muligens var det som trakk asossiasjonene mine i mot Lorde, på grunn av måten hun beveger seg på.

Aurora skal spille på Hove i sommer, så det er bare å sette av datoen!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s