INTERVJU og ny musikk fra norske Burning God Little

BGL

“Sorry For Igår” er en svevende, stemningsfull sang. Jeg syns personlig det var en perfekt dagen derpå-sang, hvor man kanskje har litt angst for hva som skjedde igår. Men for å finne ut ordentlig hva sangen egnetlig handler om har jeg hatt en liten prat med Martin, altså fyren bak Burning God Little”, om musikken hans. 

Hva fikk deg til å skrive “Sorry For Igår”? 

Vel, “Sorry for i går” er en låt jeg har skrevet mange ganger, sikkert like mange ganger som jeg selv har gått på trynet. Det var en periode i begynnelsen av tjueårene der det føltes som at jeg måtte si “Sorry for i går” nesten hver helg, det ble til en av klisjéene ved meg som karakter. Nå er denne versjonen blitt tynget av et noe mørkere tema, som jeg tror kanskje noen vil få med seg om man lytter nærmere til teksten. Uansett, det er nok ikke bare jeg som har beklaget med den magiske setningen der, så det er en tittel jeg tror folk vil kunne respondere intuitivt på.

Hvordan ble samarbeidet med Silje Halstensen ifra Bendik til? 

Silje er et vakkert menneske, og ikke minst en habil sanger. Jeg har kjent henne siden vi møttes på Slottsfjellfestivalen i 2011, der vi begge spilte på urørt-scenen det året. Hun er også sammen med Eirik Kirkemyr, trommisen i shoegaze-bandet Dråpe, som er en av mine beste venner. Jeg og Silje begynte å snakke om å gjøre noe sammen allerede i 2011, men ting tar tid og jeg slet lenge med en kreativ sperre. Jeg var ute av stand til å lage noe som helst i nesten over ett år. Det var en dritt situasjon å befinne seg i. Men det løstnet opp til slutt, og jeg begynte å produsere igjen i oktober 2012. Vi satt på en pub en bylarm-natt i 2013 alle sammen. Det var Bendik-folkene, dråpe-folkene, masse andre musikere og meg. Jeg hadde med meg en iPod med noen instrumentaler som jeg spilte til Silje, og hun virket rørt når hun hørte de. Én av de var beaten til “Sorry for i går”. Vi avtalte at vi skulle lage noe i løpet av året, og ja…rest is history.

Hvordan vil du selv definere musikken din? Jeg klarer ikke helt å plassere den i en bestemt sjanger, den svever litt mellom ulike typer synes jeg. 

Ja det har du nok rett i Erik, musikken min har mange forskjellige referansepunkter. I grunnen av de fleste låtene mine er det pop som er drivkraften, selv om de kan skifte uttrykksvis. Jeg liker å beskrive musikken min som sent 80/tidlig 90-inspirert samplebasert soveromspop.

Hva fikk deg til å begynne å lage musikk, er det noe du har drevet med hele livet? 

Jeg oppdaget den rusen man kan få av musikk som tenåring. Det var en helt syk følelse, og jeg ble helt avhengig av den. Det tok ikke lang tid før jeg begynte å lage min egen musikk, og skjønte derav at jeg kunne gi meg selv den rusen. Høres kanskje litt narkomant ut.

BGL2

Sammen med sangslippet annonserte du også ditt første album. Dette vil jeg naturligvis finne ut mer om, så kan du røpe noe om hva vi har i vente fra ditt kommende debutalbum?

Tittelen til albumet “det e i mørket vi lyse” gir en pekepinn på hva slags tematikk plata er tuftet på. Musikalskt er det rett på, effektiv pop og produksjonen er tightere enn det den har vært tidligere. Jeg kan vel avsløre at det blir et sammarbeid med bergensrapperen Jonas V. Utgivelsesdatoen er 19. September.

Har du noen store musikk-forbilder du lar deg inspirere av, og evt kunne tenkt deg å samarbeide med?

Alt Phil Elvrum gjør er til inspirasjon for meg. Vakker mann, enda vakrere musikk.

TIl slutt mitt faste bloggspørsmål. Om du skulle velge en Britney Spears-sang å tolke på din egen måte/covre, hvilken ville du valgt?

Jeg ville valgt Everytime ❤


Da var jeg ikke helt på villspor om hva “Sorry For Igår” handler om, men det er tydeligvis enda en litt dypere betydning bak den enn kun den klassiske helgeangsten. Min litt manglende beskrivelse av musikken hans klarer han heldigvis å gjøre opp for med å beskrive sin sound som 80/90-talls samplebasert soveromspop. Det høres da så absolutt ikke feil ut eller hva? Et helt album pakket med slik musikk kan bli veldig interessant, og jeg kommer absolutt til å holde et øye med Burning God Little fremover.

Her er to av hans tidligere utgivelser, “Mer Medisin” og “Gammel Glede”.

 

 

Advertisements

One thought on “INTERVJU og ny musikk fra norske Burning God Little

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s