INTERVJUET: Sirius + En liten dose Sebastian Lind

Sirius

Sirius slo for alvor gjennom i Norske Talenter, da han vant hele konkurransen i 2010. Siden den gang har han sluppet flere singler, men det har vært ganske så stille rundt han det siste året. Nå er han tilbake for fullt med sin nye singel “The Dreamers”, som er et samarbeid med min danske favoritt Sebastian Lind. Jeg har tatt en prat med Sirius for å høre hvordan livet har vært etter Norske Talenter, hva som er planen for musikken videre. Som en liten bonus til slutt har også Sebastian Lind kommentert hvordan dette samarbeidet har vært. Denne saken er også publisert på Julia.no, for de som vil ta en titt på den der. 

Hei Sirius! Hvordan har livet vært etter Norske Talenter?
– Det har vært superfett på mange måter! Jeg har vært så heldig å få spille i store deler av Norge og jobbe med folk jeg aldri ville møtt ellers. Samtidig som det har gjort meg mer våken på hvem som er hvem rundt meg. Mye forandret seg på kort tid, og det er det ikke alle som var klare for. Så jeg har lært veldig mye.

Her er vinnersangen hans, “Fuck Up”


Hva tror du at du ville drevet med idag, om du ikke hadde meldt deg på Norske Talenter?
– Ah, det er ikke lett å si. Jeg var så bestemt på at jeg skulle klare å få til noe med musikk at jeg aldri lagde noen “plan b”. Selv om det er dumt å ikke ha noe å falle tilbake på, så er det samtidig noe som holder meg sulten. Men jeg hadde nok lagt mikrofonen fra meg en stund og funnet meg en jobb. Men jeg er takknemlig og glad for at jeg fortsatt kan gjøre det jeg elsker hver dag.

 

Har du noen favoritter blant alle de som i likhet med deg har slått gjennom via slike programmer?
– For å være ærlig så ser jeg ikke så mye på sånne programmer selv. Jeg husker Kurt, da! Hvem liker ikke Kurt?

 

Hvilke norske artister er du fan av?

– Jeg har alltid hatt stor respekt for Vinni og det Paperboys har gjort. A-lee må også nevnes her, for jeg har ikke møtt noen som er like dedikert, talentfull og godhjerta som det han er. Det er en sjelden vare! Er rimelig sikker på at Kaveh er et navn som kommer til å bli værende en stund også, super talentfull kar.

 

Hvem andre kunne du tenke deg å samarbeide med? 

– Tenk om jeg kunne fått en beat av Dr. Dre, gjestevers fra Busta Rhymes og refreng av Prince! Men før det skjer så jobber jeg med de som har noe å levere og viser gjensidig respekt. Fra produsenter til andre artister. Noe av det beste med å drive med musikk er jo alle de interessante menneskene man møter på veien.

 
Hva er planen for musikken fremover?
– Akkurat nå gleder jeg meg bare til å spille konserter i sommer! Samtidig kommer jeg til å jobbe hardt i studio for å gjøre klart så mye som mulig til høsten. Selv etter 8-9 år føler jeg alltid at det er “nå det begynner” for hver låt jeg slipper. Så jeg er fortsatt sulten og klar for å kjøre videre.

 

Hva har vært det morsomste du har opplevd som artist hittil?
– Det er kanskje veldig internt, men jeg husker da jeg var med i en gruppe vi kalte The Rovers så skulle vi selge skiva vår til folk etter vi hadde spilt på Slottsfjellfestivalen. Vi var ikke klar over det eksisterte et countryband med samme navn, men da vi skjønte det så latet vi som vi var dem og tok på oss hver vår rolle i bandet. Jeg tror jeg gikk for å være bassisten. Vi fikk solgt skiver, og forhåpentligvis så ble ikke folk alt for skuffa!

 

Hvordan skjedde samarbeidet med Sebastian Lind?

– Det var veldig tilfeldig egentlig. For “The Dreamers” var allerede spilt inn, men vi manglet refrenget. Så jeg gikk rundt og hørte på låta i flere dager og klikket rundt på youtube for å lete etter en stemme som kunne passe inn. Jeg fikk et tips av en venn om Sebastian og jeg hørte med en gang at det måtte være han. Så vi tok kontakt og dagen etter var vi enige.

 

Til slutt går vi kjapt over til Sebastian Lind selv, for å høre hvordan han opplevde dette samarbeidet med Sirius. 

– Selvom det ikke er min egen sang føler jeg næsten at Sirius har skrevet om starten på min egen karriere. Om hvordan jeg føler omkring musik. Alle de forhindringer man kan støde på i starten, men også den håbefulde musiker med drømmen om at at stå på den store scene en dag. Sangen som jeg ser den handler også om at holde fast i sine mål og drømme og hvis der er noget man skal som musiker og egentlig bare generelt som menneske er det at holde fast. Skriver selv meget om at stå ved sine egne holdninger og følge sine egne veje, selvom folk tit prøver overbevise dig om at det er umuligt eller alt muligt andet skidt. Do it on your own and never give up. Derfor har jeg været rigtig glad for at være med på netop denne sang.

Udover det er Sirius bare en kanon fyr og pisse dygtig til det han laver. Så det er super spændende for mig at prøve at være med på et projekt som jeg tror fucking meget på. Håber på at folk tager lige så godt imod sangen som jeg har.

 

Takk for praten Sirius, og Sebastian Lind! Dette er virkelig den Sirius-sangen med størst hit-potensiale av det han har sluppet hittil. Sjekk ut sangen selv, og la deg drømme deg vekk(Okey det var lite kreativt, men jeg klarte ikke la være). Her er altså “The Dreamers”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s