Astrid (Smeplass) overrasker med singelen “2 am”

Da jeg snakket med Astrid ifjor, var hun midt i fasen med å finne ut hva slags sound som passet best for henne(Les intervjuet her). Hun har tatt seg god tid til å definere seg artist, og det kommer tydelig frem i den nye singelen hennes “2 am”.

Funnet sin stil

Sangen er produsert av svenske Jake Oh, og Astrid står selv for teksten. Det kommer tydelig frem at dette ikke er noe hastverksarbeid, produksjonen virker gjennomtenkt, og teksten er velskrevet. Slik beskriver Astrid selv hva sangen handler om.

– 2AM er en slags metafor for hvordan man kan bli så forelsket i en person at det kan føles ut som et dop, og at man blir avhengig av personen. 

Det mest forutsigbare hun kunne gjort var å lage søt gitarpop, ettersom mange av hennes covre på Idol gikk rett hjem hos publikum, meg inkludert. Hun valgte likevel å gå en ganske annen vei, og “2am” viser en helt ny side av Astrid som artist. Låten virker både gjennomtenkt og velskrevet.

Minner om Tinashe og Rihanna

Jeg hadde ikke trodd jeg skulle nevne Rihanna, Tinashe og Astrid i samme setning men det er faktisk noen stilmessige likheter der. Det smått reggae-inspirerte refrenget, og Astrid’s forsiktige “eh eh”, gjør dette til en sang som fint kunne passet på et av RiRi’s site album . Likevel har Astrid absolutt laget en helt unik sound for seg selv, noe hennes litt skjøre men fine stemme er med på å tydeliggjøre. Jeg er glad og lettet over at hun prøver noe nytt. Det viser seg at det lønner seg å bruke tid på å utvikle sounden sin i stedet for å kaste ut en singel, som mange ville gjort i kjølevannet av en slik Idol-suksess.

“2 am” vokser for hver avspilling, og  hun bringer noe veldig forfriskende og nytt til den norske popscenen. Jeg er veldig spent på hvordan av resten av musikken hennes høres ut, og om folk vil omfavne denne nye stilen hennes. Jeg stiller meg hvertfall veldig positiv til den, og venter spent på mer musikk.

Sjekk også ut denne ekstremt fine akustiske versjonen hun gjorde i forbindelse med p3-aksjonen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s