POPfest på Stavernfestivalen DEL 2

Da jeg våknet lørdag morgen, en smule redusert, virket nok en festivaldag ganske lite fristende. Men med en lineup som denne så glemte jeg fort at jeg var sliten. Jeg passet på å komme i tide til Astrid S, som gikk på scenen 1645. Hun virket utrolig takknemlig for å være der, og hun virket opppriktig sjookert over hvor mange om hadde møtt opp! Jeg forstår godt at så mange ville få med seg henne, hun har tross alt en magisk stemme og noen helt fantastiske låter.

Astrid S
Jeg har sett Astrid live mange ganger tidligere, men jeg får aldri nok. Dette her var absolutt det beste jeg har sett av henne! Nå som EP’en hennes er ute har hun flere låter å ta av, og publikum kunne synge med for full hals. Med samarbeid som “Dust” og “Running Out” i tillegg til hennes egne “Hurts So Good”, “Paper Thin” og debuten “2 AM”så var Stavernpublikummet solgt. “I Don’t Wanna Know” er en av mine favoritter, og liveversjonen var om mulig enda finere. Det er gøy å se hvordan Astrid forbedrer seg for hver gang. Stemmen har alltid vært der, men nå begynner virkelig tilstedeværselen på scenen også å komme på plass.

13694109_10154630069286564_1919921213_o

Lukas Graham
Jeg har vært stor fan av Lukas Graham i mange år. Etter å ha sett dem live på Parkteatret for noen år siden var jeg absolutt ikke i tvil om at de leverer live. Likevel hadde jeg ikke regnet med å bli rørt til tårer hele TRE ganger! Jeg har aldri sett lignende engasjement fra publikum, og det var åpenlyst at Lukas selv ble litt satt ut av hvor mange fans han hadde her. Under «Happy Home» toppet allsangen seg og Lukas selv måtte stoppe opp og samle seg for å komme seg gjennom låten. Det var en helt spesiell konsertopplevelse og det endte opp med å være et høydepunktene fra hele festivalen.

13692192_10154630072646564_1558394444_o

Unge Ferrari
Jeg brukte litt tid på å oppdage musikken til Unge Ferrari, men nå kan jeg trygt si at jeg er fan. Favorittene mine er «Lianer» og «Vanlije», låter som fikk publikummet til å danse vilt på Stavern. Han spilte også den poppete «Bedre», som jeg håper er en fremtidig singel. Hadde bare Tomine Harket dukket opp for en spontan opptreden av «Nostalgi» eller «Hvis Du Vil» hadde konserten vært perfekt.

13663449_10154630081366564_1025144529_o

Ellie Goulding
Kanskje den største nedturen på festivalen. Jeg så Ellie Goulding da hun spilte på Telenor Arena tidligere i år, og forståelig nok tok hun det samme settet denne gangen. Den eneste forskjellen var hun var merkbart mindre til stede. Hun sa knapt nok «thank you» mellom sangene. Det virket som om dette var nok en vanlig arbeidsdag for Ellie, og at hun gjorde det hun skulle. Ikke noe mer ikke noe mindre. Musikalsk sett var det ingenting å klage på, men det var null connection mellom henne og publikum.

 

Da tror jeg at jeg har klart å få med meg det meste. Som dere ser så var det tett program begge dagene, og det var overflod av fantastiske konserter. Stavernfestivalen gikk med andre ord over all forventning! Om programmet er like sterkt neste år er jeg ikke tvil om at jeg skal tilbake.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s